Nehlsen Metaal Recycling: circulair en duurzaam, sinds 1976

Al ver voordat duurzaamheid en circulaire economie onderwerpen van groot maatschappelijk belang waren, hield Nehlsen Metaal Recycling zich bezig met hergebruik van grondstoffen. Wij zijn uitdrukkelijk gespecialiseerd in aankoop en verkoop van oude metalen, oud ijzer en oud papier. Onze belangrijkste toegevoegde waarde is professionele en vakkundige verwerking van de ingezamelde materialen.

Nehlsen METAAL RECYCLING, SINDS 1976

In 1976 werd de Groninger VOP Recycling opgericht, in de volksmond kortweg VOP (wat staat voor Vereniging Oud Papier). Ons bedrijf werd in 1992 overgenomen door het Duitse Nehlsen E. Heeren. Bij de overname verhuisden we naar de Gdanskweg 45 op bedrijventerrein Euvelgunne. In de loop der jaren hebben wij ons ontwikkeld tot specialist in met name oud ijzer, oude metalen en oud papier. Bij de overname van Evert Heeren door de Nehlsen Group werden wij de enige Nederlandse vestiging van deze 60 Duitse bedrijven tellende groep. Op 1 juni 2020 veranderde onze naam officieel in Nehlsen Metaal Recycling.

Ons werkgebied

Particulieren uit Noord Nederland kunnen elke werkdag zonder afspraak hun oude metalen, oud ijzer en oud papier bij ons komen inleveren. Voor de zakelijke markt is ons werkgebied aanzienlijk groter: in de drie noordelijke provincies staat Nehlsen Metaal Recycling bekend als een betrouwbare partner.

Kwaliteit in recycling

Onze kwaliteit is gericht op het ontwikkelen en instandhouden van langdurige klantrelaties. Daarom hechten wij grote waarde aan betrouwbaarheid: afspraak is afspraak. Ons vakmanschap zit in kennis van de markt en de te recyclen materialen. Onze klanten werken graag met ons samen omdat wij benaderbaar en bereikbaar zijn, de lijnen zijn kort. Als platte organisatie zijn wij zeer flexibel, wij kunnen snel en gericht inspelen op vragen en wensen van onze klanten.

Kwaliteit in milieumanagement

Wij beschikken over meerdere certificaten die ons milieumanagementsysteem waarborgen. Zo zijn wij VCA-gecertificeerd en gecertificeerd volgens de richtlijnen van het MRF, het keurmerk voor milieu en kwaliteit. 

Ervaring in recycling

Dankzij onze tientallen jaren ervaring kunnen wij u op professionele en vakkundige wijze verder helpen. Deskundigheid, vakmanschap en betrouwbaarheid zijn de kernbegrippen die wij als specialist in het recyclen en verwerken van de verschillende materialen uitdragen.

Milieubewust en circulair

Gebruik van essentiële grondstoffen neemt wereldwijd snel toe. Hierdoor neemt de voorraad van betaalbare, kwalitatief hoogwaardige grondstoffen af. Het kost steeds meer energie en water om bij de resterende voorraad te komen. Daarom zetten wij ons, zowel vanuit economisch als ecologisch oogpunt, in voor maximaal hergebruik van circulaire grondstoffen.

Duurzame bedrijfsvoering

Als milieubewuste partner helpen wij bedrijven en organisaties met een impuls voor een duurzame bedrijfsvoering. Als zodanig willen wij zelf voorloper zijn. Daarom investeren wij veel in vermindering van onze carbon footprint. Verwarming van ons kantoor gebeurt door middel van een zeer energiezuinige warmtepomp, ons bedrijf heeft geen gasaansluiting meer. Ook investeren wij in emissievrije, full-electric en energiezuinige machines en materieel. Ook hebben wij sinds 2020 zonnepanelen.